menu

Google Foto’s

Google Foto’s
Ontwikkelaar Google
Download iOS Voor iOS
Download Android Voor Android
Prijs ( € ) Gratis
Platform iOS & Android
Submit reviewView reviews ()

Review

Google Foto’s: vijf redenen waarom je deze app moet downloaden

Veel Nederlanders zijn in het bezit van een smartphone. De meeste van hen maken hier ook foto’s mee. Vakantiefoto’s, foto’s van verjaardagen of bruiloften en allerlei andere dingen uit het dagelijkse leven worden vaak gefotografeerd met de smartphone. Maar wat gebeurt er eigenlijk met die foto’s? Blijven ze gewoonweg op je smartphone staan of zet je ze op je computer? Of zet je de foto op Facebook of Instagram en verwijder je vervolgens je foto van je smartphone. Hoe dan ook, Google heeft een nieuwe app ontwikkeld: Google Foto’s. Je kunt hier onbeperkt al jouw foto’s helemaal gratis opslaan! Je downloadt de app simpelweg in de App Store of Play Store en vervolgens kun je al beginnen met het uploaden van foto’s. Je moet wel even langs de instellingen lopen, zodat je zeker weet dat foto’s alleen geüpload worden als je Wi-Fi hebt. Anders gaat het allemaal ten koste van je databundel. Dat is zonde.

We geven je vijf redenen waarom jij deze app moet downloaden!

1. Gratis back-up

Een gratis back-up van je foto’s, zodat je zeker weet dat je je foto’s nooit kwijtraakt. Dat is de nummer 1 reden waarom je deze app moet downloaden. Er wordt standaard een back-up gemaakt van foto’s tot maximaal 16 megapixels. Video’s tot maximaal 1080p. Als je hogere resoluties wilt uploaden kan dit, maar dan moet je dit in combinatie doen met een Google Drive account. Als je backup voltooid is, kun je je foto’s eventueel verwijderen van je telefoon en zodoende heb je weer extra ruimte beschikbaar. Je smartphone kan hier zelfs een beetje sneller van worden.

2. Alles op een plek

Een groot voordeel van Google Foto’s is dat je alle foto’s op een plek kunt bewaren. Je hoeft niet overal verschillende accounts aan te maken, omdat je cloud weer ergens vol is. Andere cloud services, zoals onder andere Dropbox, hebben vaak limieten tot een bepaald aantal MB’s of GB’s. Bovendien is het overal toegankelijk, omdat het op het internet is.

3. Eenvoudig zoeken in foto’s

We maken allemaal veel foto’s met onze smartphone. Het nadeel is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Met behulp van de technologie in de app kun je eenvoudig zoeken in je foto’s. De app herkent mensen, plaatsen en zelfs voorwerpen in jouw foto’s. Als je bijvoorbeeld als zoekterm ‘zwembad’ intoetst, zal de app zoeken naar alle foto’s waar de app in zwembad in herkent. De app is in staat om zowel kleine als grote voorwerpen te detecteren, maar 100% nauwkeurig is het natuurlijk niet.

4. Creatieve assistent

Met behulp van de Google Foto’s app hoef je zelf niet meer creatief te zijn. De app geeft suggesties voor onder andere collages en animaties op basis van je foto’s. Als je dus bijvoorbeeld op reis bent geweest, kan de assistent een leuke collage of video maken van je reis. Je kunt het cirect delen vanaf de app naar bijvoorbeeld YouTube.

5. Foto’s delen

Uiteraard moeten foto’s gedeeld worden met familie en vrienden. Vooral Facebook en Instagram zijn populaire sociale media platformen om foto’s op te delen. Maar je kunt ook delen via mail, Whatsapp of Google Drive via de app. De app heeft ook allerlei filters, dus indien je je foto nog eventjes wilt bewerken voor het delen kan dit ook.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Menno

Onze score

Total average

78/100

Bezoekers Score

View ratings
Total average

0/100

Specificaties

OntwikkelaarGoogle
Download iOSVoor iOS
Download AndroidVoor Android
Prijs ( € )Gratis
Platform iOS & Android

Screenshots

No user ratings yet

Submit your own review

Leave your reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *