The Simpsons Tapped Out

The Simpsons Tapped Out begint wanneer Homer op het werk in de Kerncentrale het spel Happy Little Elves aan het spelen is op zijn myPad, in plaats van op de alarm systemen aan het letten is. Het gevolg; een nucleare explosie die heel Springfield volledig van de kaart veegt. Aan Homer de taak om Springfield opnieuw op te bouwen.

The Simpsons Tapped Out is een City Building Social Game, waarvan we er inmiddels veel, veel gezien hebben op de mobile toestellen. Je bouwt geleidielijk aan je stad uit met nieuwe gebouwen, waardoor je meer geld verdient, om nog meer gebouwen te maken, of ze te upgraden. Daarnaast kun je allerlei opdrachten uitvoeren waarmee je nog meer geld en experience kan verdienen. Geleidelijk aan level je, waardoor er nieuwere gebouwen en andere opties tot je beschikking komen, waardoor je stad niet alleen mooier wordt, maar waardoor je ook sneller goud en XP kan verdienen.

Het leuke van deze game, is toch absoluut de unieke Simpsons humor, waaraan de schrijvers en tekenaars van de oorspronkelijk cartoons zelf hebben meegewerkt. Vanaf het allereerste begin wordt je als speler getrakteerd op het krakateristieke commentaar van alle figuren. De goedbedoelde onnozelheid van Homer, de betweterige houding van Lisa en het heilige boontjes gedraf van Flander. (Waarop Homers comentaar; “Damn you Flanders for appearing so soon in the game!”)

Elk figuur heeft een aantal unieke taken dat je ze kunt laten uitvoeren, om extra geld en XP in het laadje te brengen. Zo kan Homer inbreken bij de buren op tv te kijken, Flanders een Nood Bijbel Studie doen of prediken tegen de wetenschap in het algemeen, of kun je Apu een 24-uurs dienst in de Kwik-E- Mart laten draaien.

Waar zit dan het Social element? Door de Nuclear Blast is teven het Space-Time continuum verstoord, waardoor je ook Springfield in alternatieve universums kunt bezoeken. Waarvan Lisa zegt; “That does’nt make any sense!”) Desalniettemin beteknt dat dat je ook de Springfields van je vrienden kunt bezoeken, alwaar je ook een beperkt aantal taken per dag kunt uitvoeren, alweer om extra credits te verdienen.

Het spel zelf is gratis te downloaden in de iTunes store, en helaas (nog) niet beschibaar in Google Play. In game kun je credits kopen, in de vorm van Radioactieve Donuts, waarmee je sneller gebouwen kunt laten bouwen, of andere elemeneten kunt laten plaatsen.

Het is een verassend leuke City Game, die wij als Simpsons fans enorm waarderen. Door de humor die in het hele spel terugkomt, speelt het echt als een idiote Simpsons show. Ben je niet zo’n Simpsons liefhebber, dan biedt dit spel je niet iets wat andere City Building game apps niet ook al bieden, en kunnen de constante commentaren van de figuren misschien zelf irritant worden na een tijdje. Wat ons betreft een aanrader, maar je moet er wel van houden!

Vergelijkbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews