Zo maak je een perfecte selfie!

Op dit moment kan het nemen van een selfie voor sommigen triviaal zijn en voor anderen een prestatie. Met de juiste methode kun je elke keer de beste foto van jezelf maken. Ontdek hoe door op deze punten te letten.

1. De juiste plek

Als je een selfie maakt, wil je natuurlijk stralen en pronken met je spullen. Je wilt immers niet dat je volgers aandacht besteden aan je onopgemaakte bed of je rondslingerende beddengoed. De locatie waar je je foto gaat maken is dus erg cruciaal. Kies voor een schone en ordelijke ruimte. Het zou idealiter een neutrale achtergrond moeten hebben. Je slaapkamermuur is prima. Een paar objecten kunnen ook contrast creëren door diepte aan de opname te geven. Een achtergrond met weinig textuur is ook geschikt.  Een mooi landschap of een architectonisch werk zijn ook elementen die je in je selfie kunt opnemen.

2 Vind de beste helderheid

Verlichting is een van de belangrijkste punten voor een geslaagde selfie. Natuurlijk zonlicht is nog steeds verreweg het beste. Ook als je op je kamer bent dan kun je ervan genieten. Het enige wat je hoeft te doen is bij het raam staan. Kies ook het juiste moment om de foto te maken. Enkele ogenblikken voor zonsondergang kan het licht bepaalde onvolkomenheden verbergen en tegelijkertijd een prachtige lichtgevende sfeer geven. Vermijd voor een goede weergave tegenlicht foto’s.

Je hebt ook de mogelijkheid om met schaduwen te spelen. Goed licht met de juiste voorwerpen kan prachtige silhouetten op je gezicht tekenen. Bladeren, balken of andere vormen kunnen geweldige effecten creëren.

3. Vind de juiste pose

Voor de perfecte selfie is de pose cruciaal. Het benadrukt bepaalde elementen van je lichaamsbouw en verbergt andere. Zo kun je de favoriete kant van je gezicht accentueren. Om dit te doen, hoef je alleen maar jouw hoofd te strekken en vervolgens een beetje te draaien.

Afhankelijk van de vorm van je gezicht zijn er ook houdingen om aan te nemen. Als het eerder langwerpig of ovaal is doe je haar dan bijvoorbeeld achter je oren, zodat het je gezicht niet langer verlengt. Als het daarentegen vierkant van vorm is, draai dan je hoofd meer om je jukbeenderen te accentueren.

Ook als je denkt een goede en een slechte kant van je gezicht te hebben, aarzel dan niet om dat laatste te fotograferen. Het enige risico is dat je een goede verrassing krijgt. Bovendien vermijdt het eentonigheid in je foto’s.

Goed opmaken

De make-up wordt idealiter 1 uur voor de selfie gedaan. Dit geeft je huid de tijd om zich aan te passen aan de cosmetica en vice versa. Dit proces dient meer om de sterke punten te sublimeren dan om de gebreken te verbergen. Het beste is om niet af te wijken van je gebruikelijke make-uproutine.

Onderstreep vervolgens de delen die je het meest wilt benadrukken. Als het de ogen zijn, zijn blush en eyeliner deze dan. Zorg er ook voor dat je je wenkbrauwen goed in model brengt. Voor de lippen zullen een goede kleur en mooie contouren het verschil maken. Hoe dan ook, wees jezelf. Dit advies geldt ook voor het kapsel.

Gebruik de juiste app

Verstandig gebruikte technologie is altijd in jouw voordeel. Er zijn veel selfie-apps. Ze kunnen onder andere de helderheid of het contrast aanpassen. Een aantal van deze software is gratis en biedt niettemin uitstekende resultaten.

Als je het je kunt veroorloven dan kun je dit soort software ook kopen. Ze zijn over het algemeen niet erg duur en bieden een groter aantal opties. Om je selfie zo succesvol mogelijk te maken, heb je een ruime keuze aan filters. Het hangt allemaal af van het effect dat je zoekt. Ook het verspreiden van je selfie’s kan natuurlijk met de juiste apps, zoals bijvoorbeeld de Instagram app.

Help jezelf met accessoires

De perfecte selfie kan met of zonder accessoires. Je hebt echter meer mogelijkheden door een selfiestick te gebruiken. Het geeft je een grotere keuze aan bewegingen en dus meer diversiteit in je opnamen. Je kunt alleen een foto van je gezicht maken of van top tot teen.

En vooral veel plezier

Neem jezelf niet al te serieus om de perfecte selfie te maken. Ontspan en dwing jezelf niet om te glimlach. Je spanning zal meteen worden gezien. Denk eerst aan prettige mensen of leuke gebeurtenissen, voordat je op de ontspanknop drukt. Dit bevordert een natuurlijke glimlach. Durf ook een kant van jezelf te laten zien die je naasten niet kennen. Onthul je onvoorspelbare, zelfs enigszins wilde kant. Gebruik creativiteit. Het kan alleen maar voordelig zijn. Val op door originaliteit te bieden in je poses of in je kleding. Maak ook zoveel mogelijk foto’s. Dit geeft je de mogelijkheid om de beste foto te kiezen om te delen.

Vergelijkbaar

Posts not found

Sorry, no other posts related this article.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews