Op Appreviews.nl vind je game en app reviews die beschikbaar zijn voor mobile smartphones en tablets, zoals de iPhone en de iPad, maar ook de Android toestellen. We behandelen niet altijd de allernieuwste apps, maar ook spellen of programma's die al een tijd uit zijn en die we zelf erg leuk of handig vinden.

Ad

Menu

Wat is een app?

Wat zijn apps?

App, ook wel mobile app, is het korte woord geworden voor een kleine software applicatie, die je kunt downloaden en gebruiken (of spelen) op mobiele apparaten zoals smartphones en tablet PC’s. Een smartphone is een telfoon met uitgebreide computer mogelijkheden en doorgaans internet verbinding. Een voorbeeld van een smartphone is de welbekende iPhone. Tablets zijn kleine pc’s die met de hand gebruikt kunnen worden en doorgaans werken met touch screen technologie.

Mogelijkheden van apps

Een app is een programma dat eenvoudig een extra een functie toevoegd aan zo’n mobiel apparaat. De mogelijkheden zijn eindeloos; van het spelen tot spellen, tot het versturen van gratis berichten (Whatsapp), het maken van notities, bijhouden van weersvoorspellingen, treintijden, kilometer registratie, social media, filmpjes kijken, muziek luisteren etc. etc. etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een app voor.

Apple & Android

De meeste officiële app zijn te verdelen in 2 categorieën; apps die verkrijgbaar zijn voor Apple toestellen (dus de iPad en de iPhone) en apps voor Android toestellen. Android is het besturingssysteem van Google, dat geïntegreerd is op de meeste smartphones, anders dan de iPhone. Apps voor Apple kun je verkrijgen in de iTunes store, ofwel de App Store, die voor Android toestellen in de Google Play winkel.

Apps downloaden

Veel apps zijn gratis te downloaden, anderen kun je voor een vaak klein bedrag downloaden. Bijvoorbeeld € 0,79 of € 2,99 zijn heel gebruikelijk. Gratis apps lijken soms gratis, maar maken gebruik van in game aankoop mogelijkheden, zoals een Pro versie met meer mogelijkheden, of een spel met meer levels. Overigens altijd zonder verplichting hiertoe. Veel apps zijn ook echt gratis, hetzij soms met advertenties in het spel.

4 comments on “Wat is een app?

 1. breuker says:

  heldere uitleg

 2. Mia Peeters says:

  Dank, eindelijk voor mij als bijna 85 jarige inzicht hoe ik met de rijstebrij berg in mijn iPhone aan de slag kan gaan.
  Ik mis een voor mij passende gebruiksaanwijzing. Dus met vallen en opstaan en vooral de moed niet opgeven verder doorgaan.

 3. F. Kusters says:

  en hoe moet ik de mogelijkheid om APP’s te verzenden downloaden?

 4. Martien Pieters says:

  Op mijn computer heb ik volgens de instellingen 78 Apps staan. Hiermee wil ik maar zeggen dat Microsoft zich moet schamen om de applicatietjes op het startscherm App te noemen. Dat voldoet immers niet aan de beschrijving, geen van de zogenaamde Apps op mijn computer komen uit de Istore (I tunes) en geen komt uit de Google Play Winkel. Mijn computer is geen mobiel apparaat zoals beschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top