Wordt het voortaan makkelijker om je AirPods weer te vinden? Lees meer!

De Apple AirPods Pro en Max zijn voorzien van 2 nieuwe functies die het terugvinden van verloren of gestolen AirPods Pro en Max makkelijker moeten maken. Dit zijn de zogeheten “Zoek mijn”-functies.

Met behulp van deze nieuwe Zoek-mijn-functies kunnen gebruikers hun verloren of gestolen draadloze oortjes of koptelefoon makkelijker terug vinden.

Met de eerste functie kunnen de oortjes worden toegevoegd aan het zogeheten Verloren-netwerk van Apple. Na het aanmelden kan de gebruiker met de Zoek mijn-app eenvoudig zijn of haar oortjes of koptelefoon weer terugvinden, als die op welke manier dan ook verloren is gegaan. Gaat de gebruiker met behulp van die app op de iPhone op zoek naar het verloren apparaat en komt in de buurt van dat apparaat, dan verbindt de iPhone automatisch met de oortjes. Stel dat de oortjes in de berm liggen en de gebruiker loopt voorbij, dan worden de oortjes automatisch onmerkbaar met de iPhone verbonden. Vervolgens wordt er een signaal met de locatie van de AirPods naar de iPhone gestuurd. De eigenaar kan dan precies zien waar de AirPods liggen en ze eenvoudig op die plek zoeken en vinden.

Nauwkeurig zoeken

Met de tweede functie kunnen de verloren AirPods veel nauwkeurige worden gezocht. Deze kan bijvoorbeeld binnenshuis worden gebruikt. Je geeft dan eenvoudig op de iPhone aan dat je de locatie van je oortjes wilt weten. Op het scherm wordt daarna aangegeven hoe ver je je van de oortjes bevindt. Loop je verder uit de buurt of kom je juist dichter bij, dan kun je dat precies op je iPhone zien.

Beschikbaarheid

Deze twee nieuwe functies komen alleen voor de AirPods Max en Pro beschikbaar en zullen geleidelijk worden uitgerold. Ze komen niet beschikbaar voor de traditionele AirPods. Tijdens de release van iOS 15 werden deze nieuwe functies al aangekondigd, maar toen werden ze nog uitgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews