Apple komt met een nieuwe versie van de MacBook Pro-laptops. Dat heeft de elektronicagigant onlangs gepresenteerd. Deze nieuwe laptop krijgt een snellere Apple-chip en dunnere schermranden dan zijn voorgangers. Wel opmerkelijk daarbij is de terugkeer van allerlei poorten aan de zijkanten.

Apple toonde deze nieuwe MacBook Pro-laptops tijdens een online presentatie. Wat direct opviel waren de dunnere randen rondom het scherm. Ook is er een inkeping bovenaan voor de webcam, op dezelfde manier zoals dat ook bij de nieuwste iPhones is gedaan.

De M1 Pro en M1 Max, de vernieuwde versies van de eigen processoren van Apple, vormen het kloppend hart van deze nieuwe MacBooks. Deze nieuwe processoren zijn volgens Apple maar liefst 70 procent sneller dan de normale M1. De M1 Pro is op grafische gebied dubbel zo snel en de M1 Max is zelfs vier keer zo snel.

Aan de 14 inch MacBook Pro is een prijskaartje van 2.249 euro gehangen. Voor de 16-inch uitvoering moet minstens 2.749 euro worden neergeteld.

Terugkeer van de poorten

Vroeger zaten er op de MacBooks diverse poorten aan de zijkanten. In de loop der jaren zijn die steeds meer en meer weggelaten. Dit werd toch gezien als een gemis, vandaar dat Apple nu aan beide kanten van de laptop weer, net als vroeger, diverse poorten heeft toegevoegd. Er zit onder andere een HDMI-aansluiting op en een kaartlezer voor een SD-kaartje. zodat er geen losse dongel meer voor nodig is. Ook is de MacBook weer voorzien van een magneetlader zoals dat ooit het geval was.

De laatste jaren waren de MacBooks alleen nog voorzien van een USB-c-aansluiting. De bedoeling daarvan was om de poorten uniform te maken. Dat leidde echter vooral bij de MacBook Pro tot veel kritiek. Met name het gemis van een kaartlezer leverde veel kritiek op, met name door fotografen.

Boven het toetsenbord zat altijd een aanraakbalk, die is nu ook verdwenen. Op de MacBook Pro bevindt zich nu ook weer een gewone rij functietoetsen.

Nieuwe versie AirPods

Naast de nieuwe MacBooks komt Apple ook met een nieuwe versie van de AirPods-oordoppen. Deze nieuwe AirPods hebben dunnere steeltjes dan hun voorganger en is de aanraakinterface verbeterd. Bovendien werken deze nieuwe oordoppen met ruimtelijke audio. Hierdoor lijkt het alsof je zit te luisteren in een 3D-studio. Deze nieuwe dopjes gaan 6 uur mee op een volle batterij en 30 uur via het batterijdoosje. De prijs voor de nieuwe AirPods is 199 euro. De AirPods Pro gaan voor 279 euro over de toonbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews