De app voor journalistieke achtergrondverhalen die je meestal mist bij andere nieuwsapps

De Tone app brengt nieuws en achtergrond informatie

Er komt binnenkort een app beschikbaar in de App Store waar journalistieke achtergrondverhalen te koop zijn. In het verleden moest je als journalist een hele digitale krant aanschaffen voor een stukje journalistieke achtergrond. Met deze nieuwe app is dat niet meer nodig.

Uit frustratie geboren

Een aantal initiatiefnemers hebben het Tone project uit eigen portemonnee gefinancierd. Eigenlijk is het idee ook uit een beetje frustratie ontstaan. Je kon de achtergrond informatie verkrijgen via De Nieuwe Pers of De Correspondent. Maar het bezwaar was dan altijd dat je voor één artikel waar de belangstelling voor was je de hele krant moest kopen. Met de Tone app gaat dat anders, per week verschijnen er elf publicaties op de app. Een publicatie kost € 0,89 en wil je de hele editie dan betaal je € 1,79.

Hoe werkt Tone

Via de Tone-app kan de geïnteresseerde verschillen artikelen kopen. Het zijn artikelen van gerenommeerde schrijvers die op dat gebied verstand van zaken hebben. Dat kan zijn op het gebied van de politiek, economie of allerhand andere zaken. Zij geven de lezers de juiste en betrouwbare informatie. De publicisten bestaan uit zowel Nederlandse als buitenlandse specialisten. Ook een oud hoofdredacteur van de NOS is nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze vorm van nieuwsverspreiding. Hij ziet het niet als een probleem dat er betaald moet worden voor het verkrijgen van het nieuws.

Wat verschijnt er op Tone

De artikelen die op Tone verschijnen zijn allemaal exclusief, uitzondering zijn de stukken die door de buitenlandse schrijvers zijn aangeleverd. Die artikelen worden geleverd door Project Syndicate, die verzameld artikelen van zo’n zestig buitenlandse opinieschrijvers. Deze artikelen zijn voorlopig alleen op Tone te vinden. De Tone lezers krijgen via een popup berichtje een melding van de nieuwe artikelen. De lezers kunnen in tegenstelling met De Nieuwe Pers niet alleen voor een bepaalde schrijver een abonnement nemen.

Eventuele risico’s voor de schrijvers

De Nederlandse en buitenlandse schrijvers voor Tone kunnen schrijven wat ze willen, dat wil zeggen er is geen hoofdredacteur die een bepaalde richting afdwingt. De schrijvers delen mee in de operationele winst, is er geen interesse in de artikelen dan is het stuk voor niets geschreven. Dat kan voor enkele schrijvers, die zich hiervoor lenen, een probleem opleveren. De eerste artikelen zullen al totaal verschillend zijn. Het zal gaan over regimes in Latijns-Amerika en over drugsbeleid in Mexico. Maar ook de Nederlandse politiek zal aan bod komen.

Vergelijkbaar
maart 24, 2021
1 2310
maart 24, 2021
0 2104
september 7, 2020
0 984

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews