Google Maps app

Google Maps is een online kaartendienst van Google, met deze kaartendienst kun je geografische plaatsbepalingen opzoeken.

Google Maps is een online kaartendienst van Google, met deze kaartendienst kun je geografische plaatsbepalingen opzoeken.

Wat kun je opzoeken

Met Google Maps kun je onder andere dorpen ,steden, straten en landen opzoeken, op de locaties kunnen ook winkels en andere bedrijven opgezocht worden. Op de gevonden bedrijven kan dan ook aanvullende informatie verkregen worden zoals de website, het telefoonnummer en het eventuele adres. In mei 2005 bood Google eerst de kaartinformatie van de Verenigde Staten, Canada, Japan en het grootste gedeelte van Europa aan, ook Nederland en België waren beschikbaar. Bepaalde landen als Estland en Oekraïne boden de diensten niet aan. In 2013 werden zelfs de kaarten van Noord-Korea aangeboden. Op Google Maps zijn de foto’s van Google Earth ook te zien.

Hoe werkt het

Google Maps maakt dus gebruik van kaarten, een zoekbalk waar je de zoekopdracht kunt invoeren, en een menu wat je met de vingers naar binnen en buiten kunt schuiven. De kaart biedt verschillende opties zoals je kunt de drukte van het verkeer kunt opvragen, of alle fietsroutes, dit zijn nog maar twee opties, je kunt de kaart ook als satellietfoto laten tonen. Wat ook een erg mooie opties van Google Maps is Street View, met deze optie kun je via foto’s van bijvoorbeeld je buurt of straat 360 graden foto’s bekijken dus van alle kanten. Via de optie buurt verkennen kun je alles vinden van een bepaalde buurt, bijvoorbeeld tankstations, winkels, pinautomaten of ziekenhuizen.

Opslaan locaties

In Google Maps kun je makkelijk locaties die je vaker nodig hebt opslaan, deze locatie markeer je dan met een ster die dan altijd verschijnt op de kaart, als je dan de ster aanklikt kom je op die locatie. Het is altijd handig om adressen die je niet zo vaak bezoekt op te slaan. Als je Google Maps veelvuldig gebruikt zal je merken dat het wel veel van je accu vergt, deze is dan sneller leeg. Je kunt dit voorkomen door de instellingen van Google Maps te veranderen, je moet dan de locatiemelding en locatiegeschiedenis uit schakelen.

De Google Maps app

Voor Google Maps is een gratis app beschikbaar voor je iPhone en iPad, deze app neemt ongeveer 123 MB in beslag, de app is in bijna elke taal verkrijgbaar, je toestel moet dan wel over de vereiste iOS 9.0 beschikken. Uiteraard is de Google Maps app ook verkrijgbaar voor je Android toestel, het toestel moet dan wel het besturingssysteem Android 1.6 hebben, de app neemt op je toestel ongeveer 6,38 MB in beslag. Beide apps zowel voor iOS als voor Android zijn erg makkelijk in gebruik en voor veel doeleinden te gebruiken, de apps zijn gratis en makkelijk om te installeren.

Vergelijkbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews