Snack500 app

Er is een nieuwe iPhone-app de Snack500, deze app geeft je veel informatie over allerlei lekkere dingen, en dan met name welke lekkere dingen het gezonds zijn.

Er is een nieuwe iPhone-app de Snack500, deze app geeft je veel informatie over allerlei lekkere dingen, en dan met name welke lekkere dingen het gezonds zijn.

Welke lekker dingen

Op de iPhone app staan 500 producten gericht op de Nederlandse markt, we moeten dan denken aan producten als een mars reep, Klene dropjes, magnum ijsjes maar ook snacks als knakworsten. De 500 snacks zijn onderverdeeld in zeven verschillende groepen zoals: ijs, snoepgoed, zoutjes, tussendoorreep, warme snacks, chocolade en koek. Deze app Snack500 is niet gemaakt door de verschillende fabrikanten maar door een onafhankelijke organisatie Food Data, deze firma zegt op geen enkele wijze verbonden te zijn met de fabrikanten van dergelijke producten.

De snack500

Hoe werkt de app

Als je iPhone-app hebt gedownload kun je in elke groep zoals bijvoorbeeld ijs of snoepgoed sorteren op drie verschillende onderdelen: Calorieën, vetten en suikers. Als je op een bepaald product klikt krijg je op een scherm te zien hoeveel calorieën, vetten of suikers er in zitten, ook wordt op de app aangegeven hoeveel procent het van de dagelijkse energiebehoefte uitmaakt. Wat wel weer jammer is dat de app geen keuzemogelijkheid geeft voor een snack die gezonder is, uiteraard kun je wel zelf opzoeken op de app welk product hoger staat in de lijst.

Meer mogelijkheden

De app geeft je ook de mogelijk om te kiezen dat je alleen kunt zien hoeveel calorieën of vetten of suikers in een product zitten. Wil je bijvoorbeeld zo weinig mogelijk vet dat zal de app je de snoepgoed aanbevelen. De Snack500 app heeft geen specifieke zoekfunctie, zoek je bijvoorbeeld een Milka chocoladereep dan moet je in chocolade door alles heen scrollen. Ook is het een nadeel dat de Snack500 app alleen maar A-merken geeft, de zogenaamde huismerken staan niet in de lijst. De lijst zou dan veel te lang worden. Een goede verbetering zou ook kunnen zijn, als de app gezonde andere keuzemogelijkheden zou geven.
alle snacks

Handige app

Maar toch is het een handige app, in de tijd van gezonder eten kun je hier wel je voordeel meedoen. Je kunt de Snack500 app downloaden voor € 1,79 universeel en iOS 4.3+. De prijs mag geen bezwaar zijn voor een gezondere snack.

Vergelijkbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews