WhatsApp komt met optie om foto’s of video’s slecht eenmaal te bekijken en niet te bewaren!

Het werd een tijdje geleden al aangekondigd door Facebook, en vanaf nu is het ook daadwerkelijk beschikbaar, de View Once-modus in WhatsApp. Als deze functie aan staat, dan kan de ontvanger een gestuurde foto of video slechts één keer bekijken.

Facebook, het bedrijf achter WhatsApp, geeft aan dat gebruikers op deze manier een betere controle krijgen over hun privacy met deze View Once-functie. Als de ontvanger de foto of video eenmaal heeft geopend en bekeken, dan verdwijnt deze automatisch uit de WhatsApp-chat. De foto of video wordt ook niet opgeslagen in de galerij of foto-app van de ontvanger. Gebruikers kunnen bij het verzenden van een foto of video de eenmalige weergavefunctie selecteren. Deze functie wordt dan alleen toegepast op die foto of video die op dat moment wordt verzonden.

Het is niet mogelijk om foto’s en video’s die via de View Once-functie zijn verzonden of ontvangen, op te slaan of door te sturen. Is een foto of video eenmaal geopend, dan kan deze niet nogmaals worden geopend of bekeken. In plaats van die foto of video verschijnt dan een tekst, waarmee wordt aangegeven dat de desbetreffende foto of video al eens geopend is. Foto’s en video’s die via View Once worden verstuurd moeten binnen 14 dagen worden bekeken, anders vervalt deze.

Ruimtebesparend

Het is overigens niet alleen uit privacyoverwegingen dat deze functie beschikbaar komt, aldus Facebook. Het is ook bedoeld om ruimte te besparen. Namelijk ook voor die scenario’s waarbij foto’s of video’s slecht eenmaal hoeven te worden bekeken is het niet nodig of gewenst om deze langer te bewaren. Denk hierbij aan het doorsturen van een wachtwoord voor een wifi-verbinding, een pasnummer of een foto waarop je je nieuwe kleren laat zien.

Als tip wordt nog wel meegegeven dat aangeraden wordt om alleen foto’s en video’s via eenmalige weergave te versturen aan ontvangers die je ook daadwerkelijk vertrouwt. De foto’s en video’s worden dan wel niet opgeslagen op de telefoon van de ontvangen, maar het maken van een screenshot is nog steeds wel mogelijk. De ontvangen kan nog gewoon de foto of video openen en er een screenshot van maken en die vervolgens alsnog opslaan.

Hoe verzend je een foto in View Once-modus?

Het verzenden van een foto in WhatsApp via de View Once-modus gaat (bijna) net als bij elke andere foto. Je selecteert of maakt de foto die je wilt versturen. Onderaan de foto kun je dan een bijschrift toevoegen. Aan de rechterkant van het vak voor de onderschrift zie je nu een (1) staan. Dat is de View Once-modus. Als je daarop klikt, wordt de foto of video verzonden en kan het slechts eenmalig worden bekeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews