App de Vakantiedokter

In App de Vakantiedokter kun je praktische zorgtips vinden waarmee je goed voorbereid op vakantie kunt gaan.

App de Vakantiedokter is dit jaar een enorm populaire doktersapp. De app geeft vakantiegangers de mogelijkheid om in het buitenland medische vragen te stellen aan Nederlandse medisch experts. De app kan worden gedownload voor iPhone en Android.

Medisch team

Het team achter de app bestaat uit vijf huisartsen en twintig verpleegkundigen. Zij beantwoorden zeven dagen per week medische vragen die gesteld worden via de app. De vragen kunnen over allerlei medische gevallen gaan zoals een zonnesteek, oorpijn, huidirritaties, diarree, tekenbeet of zonnesteek. Vragen komen eerst bij een verpleegkundige terecht. Mocht het gaan om een moeilijk medische geval, dan wordt deze doorgezet naar een huisarts. Een vraag wordt binnen één uur beantwoord. Het is mogelijk om een foto mee te appen voor een optimale prognose.

Vakatiedokter

App de Vakantiedokter is gemaakt door zorgverzekeraar Zilveren Kruis, maar iedereen mag de gratis app gebruiken, dus ook wanneer je niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis. De app werd vorig jaar al op de markt gebracht, maar dit jaar is de app pas echt populair, heel populair zelfs.

Overal medisch advies op zak

Contact met een medisch expert
Met de app krijg je snel antwoord op medische vragen. Je vraag wordt beantwoord door een medisch expert. De reactie ontvang je in het Nederlands.

Locatiebepaling
Door locatiebepaling op je smartphone in te schakelen, krijg je een advies op maat.

Goed voorbereid op vakantie
In App de Vakantiedokter kun je praktische zorgtips vinden waarmee je goed voorbereid op vakantie kunt gaan. In de app zijn ook medische tips te vinden die van pas kunnen komen op je vakantie.

App vakantiedokter

Zonder zorgen op reis
De app kan je op de best mogelijke manier adviseren wanneer je de voorbereiding (vragenformulier) hebt doorlopen. Het beantwoorden van de vragen duurt slechts 30 seconden. De informatie die je invult kan alleen worden ingezien door de medische experts van App de Vakantiedokter. Wanneer je een vakantiedossier hebt kunnen zij je snel van dienst zijn.

Vragen die tijdens het invullen van het vakantiedossier worden gesteld

Vragen over je vakantie:

Waar ga je naartoe?
Hier kun je je vakantieland invullen.

Met hoeveel volwassenen reis je?
Keuzemogelijkheid: 1-10 volwassenen.

Hoeveel kinderen reizen er mee?
Keuzemogelijkheid: 1-10 kinderen

Op wat voor vakantie ga je?
Keuzemogelijkheid: kampeervakantie, fietsvakantie, stedentrip, actieve vakantie, verre reis, rondreis, zonvakantie, anders

Persoonlijke gegevens:
– Voornaam
– Achternaam
– E-mailadres
– Verklaring dat je akkoord gaat met de voorwaarden
– Of je op de hoogte gehouden wilt worden (App de Vakantiedokter nieuws)

Belangrijkste kenmerken van App de Vakantiedokter

Direct contact
Je hebt direct contact met een Nederlandse medisch expert.

Foto meesturen
Met je vraag kun je een foto meesturen. Dit heeft als voordeel dat je een optimale diagnose zult ontvangen van de medisch expert.

Eurocross Assistance
Bij spoedgevallen kun je direct in contact komen met Eurocross Assistance.

Praktische tips
In App de Vakantiedokter kunnen praktische tips gevonden worden die handig zijn voor vertrek en je kunt medische tips lezen voor op je vakantiebestemming.

Gratis
De app is gratis te gebruiken door iedereen, dus ook door mensen die niet verzekerd zijn bij Zilveren Kruis. Verzekeraar Zilveren Kruis heeft geen inzage in je vakantiedossier, alleen de medische experts van App de Vakantiedokter hebben inzage.

Downloaden is mogelijk voor iPhone en Android

App de Vakantiedokter kan worden gedownload voor iPhone (App Store) en Android (Google Play).

Liever bellen dan appen?

Het is mogelijk om direct vanuit de app de vakantiedokter te bellen. Handig voor wanneer je liever belt dan appt. Bij spoedeisende gevallen is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met Eurocross via het telefoonnummer +31(0)713641850. Zij zijn 24/7 bereikbaar.

android-appios-apps

Vergelijkbaar
januari 9, 2020
0 3651
september 4, 2019
0 51665
april 3, 2018
0 781

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews