TCA app

Veel met de taxi reizen in, rond en vanuit Amsterdam? Misschien is de TCA app een alternatief voor Uber.

Taxi Centrale Amsterdam (TCA) komt met een eigen app, en wil de concurrentie met Uber aangaan. De app van TCA is inmiddels beschikbaar in de App Store en op de Android markt.

Wat kun je met de app

Met de gratis TCA app kun je op een snelle en effectieve manier een taxi bestellen, reserveren of een prijsopgave vragen. Dit kan niet alleen in Amsterdam maar ook in de omliggende plaatsen als Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen, Diemen, Badhoevedorp en Schiphol. De app werkt via de GPS, TCA geeft aan dat er binnen vijf minuten één van de 1.500 taxi’s bij de klant voor de deur staat. Wachttijden worden op deze manier tot het minimum beperkt. Betalen kan de klant ook via de app. Maar hij kan ook afrekenen bij de chauffeur of met de beschikbare pin in de taxi.

Beoordelingssysteem

Op de app zit ook een functie om een beoordeling van de rit, of een andere reactie te geven. De directie van TCA hoopt dat er met de beoordeling een duidelijk beeld ontstaat over de geboden service. Bij het Amsterdamse taxibedrijf ligt de focus juist op kwaliteit die er geboden moet worden. Ook kunnen via de app speciale wensen kenbaar worden gemaakt. Bijvoorbeeld over extra bagage, huisdieren of een rolstoel die er mee moet.

Internationaal

De app is ontworpen door het Oostenrijkse Taxi.EU. De app is inmiddels in gebruik in 13 Europese landen en al meer dan honderd plaatsen. De app biedt dus niet alleen de 1.250 taxi’s van TCA aan maar ruim 40.000 taxi’s over heel Europa. Deelnemende steden zijn onder andere, Berlijn, Hamburg, Brussel, Antwerpen, Kopenhagen, Zurich, Praag, Istanboel, Wenen, Frankfurt en Lyon. De verwachting is dat het netwerk nog verder uitgebreid zal worden.

Naar de Android versieNaar de iOS versie

Vergelijkbaar
maart 24, 2021
1 1950
maart 24, 2021
0 1795

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews