Pinterest app

Vind, verzamel en beheer en deel gemakkelijk afbeeldingen, memes en stories met de Pinterest app voor je mobiele telefoon.

Pinterest is een social network dat als prikbord is opgezet. De gebruiker kan creatieve ideeën delen en bewaren. Deze dienst werkt op desktop pc en laptop of als app op smartphone of tablet. De app voor de iPhone en Android smartphones heeft het platform nog bekender gemaakt.

Geschiedenis van Pinterest

Pinterest is in 2009 ontwikkeld. In het eerste kwartaal van 2010 werd het uitgebracht als bètaversie. Deze versie was nog in ontwikkeling en niet geheel functioneel. In de beginperiode werden gebruikers uitgenodigd om de website te bezoeken. Later was registratie mogelijk via een uitnodiging die verstuurd werd met de e-mail. Om het aantal gebruikers te vergroten werd in augustus 2012 besloten iedereen toegang te geven tot registratie. Het ontvangen van een uitnodiging was niet langer nodig.

Oprichter

Bedenker en oprichter van deze social media website is Ben Silbermann. Deze Amerikaanse internetondernemer werd geboren in 1982. Silbermann werkte vóór de oprichting van Pinterest bij het bedrijf Google.

De website Pinterest trok in 9 maanden tijd meer dan 10 miljoen gebruikers. Hierop riep het magazine Techcrunch de website Pinterest uit tot de snelst groeiende en best beginnende website.

Hoe werkt Pinterest?

Pinterest is een typisch ouderwets prikbord. Gebruikers kunnen met de app hun creatieve ideeën delen. Populaire ideeën zijn foto’s over creatief haken, tekenen en knutselen. Maar ook ideeën met betrekking tot koken, reizen en doe het zelf projecten worden op dit online prikbord gedeeld. Gebruikers kunnen hun favoriete afbeeldingen ‘pinnen’.

Bescherming door middel van auteursrecht

Mag je foto’s van Pinterest gebruiken voor een andere website? Nee, alle gedeelde foto’s zijn beschermd door het auteursrecht. Dit betekent dat alleen de eigenaar van de foto mag bepalen wat ermee gebeurt. Wie toch ongevraagd andermans foto gebruikt, is strafbaar. De dienst zelf controleert dit niet, toch kan de eigenaar van een foto hierachter komen en zelf stappen ondernemen.

Pinterest inloggen met de app

Om gebruik te maken van meer dan 50 miljard creatieve ideeën is het nodig om in te loggen. Inloggen kan via een e-mailadres, Facebookaccount of Google account. Nieuwe gebruikers kunnen zich eenvoudig registreren. Aanmelden voor Pinterest is betrekkelijk eenvoudig. Voer een e-mailadres in, de rest wijst zich vanzelf. Ook is het mogelijk te registreren met een Facebook account of Google account.

 

Ook bedrijven kunnen zich aanmelden bij deze dienst. Uit onderzoek blijkt dat ruim driekwart van de ideeën afkomstig zijn van verschillende bedrijven. Waarom zou een bedrijf zich aanmelden bij Pinterest? Omdat het bedrijf hiermee de aandacht trekt, meer websitebezoekers ontvangt of de naamsbekendheid vergroot. Daarnaast leidt het tot een hogere omzet in de fysieke winkel of webwinkel. Met behulp van gesponsorde trends is het mogelijk nog meer geïnteresseerden aan te trekken.

App zonder inloggen?

Zelf een pagina aanmaken en foto’s delen kan alleen met registratie. Dit gaat het eenvoudigst met Facebook, hierbij geeft de gebruiker akkoord om het openbaar profiel te delen. Pinterest zonder inloggen gebruiken is niet mogelijk. Wel is de dienst toegankelijk zonder uitnodiging.

Pinterest kerst

Ieder jaar weer wordt er veel gezocht op Pinterest kerst. Bekijk de beste knutselideeën voor kerst met geschenken, zelfgemaakte kerstversieringen en zelfgemaakte lekkernijen. Bewaar de Pinterest kerst ideeën en ga zelf aan de slag.

Herfst ideeën

Een ander populair onderwerp zijn herfst knutselideeën. Herfststukjes of herfst tekenen, maar ook herfst traktaties of andere herfst knutsel ideeën. Wie deze ideeën wil bekijken zonder in te loggen, kan ook binnen Google zoeken op Pinterest herfst. Doe dit via de optie afbeeldingen, dan verschijnen er zelf een aantal herfst knutselideeën.

Haken als knutselidee

Zelf leren haken of op zoek naar creatieve ideeën? Haken is een oude handwerktechnieken die nog steeds erg populaire is. Wie zoekt op Pinterest haken of Pinterest haken en breien vindt de meest creatieve uitspattingen. Van knuffels tot babydeken en van muts tot sjaal, nieuwe ideeën komen tot leven.

Home decor ideas

Pinterest is in verschillende landen actief, er is ook een Nederlandstalige versie. Toch zoeken veel mensen op Pinterest home decor ideas of huisdecoratie. Andere veel gezochte onderwerpen zijn wooninspiratie, woonideeën of woonmagazine. Wie goed oplet zal zien dat veel ideeën afkomstig zijn van bedrijven. Hier zit een commercieel tintje aan, het bedrijf hoopt dat nieuwe klanten een aankoop doen.

Ondanks het commerciële aspect staan hier zeker leuke woonideeën tussen. Van de inrichting van de woonkamer tot een verbouwing van de badkamer, er is genoeg te bekijken op Pinterest.

Pinterest account verwijderen

Wil je het account van Pinterest verwijderen? Ook dit is vrij eenvoudig te realiseren. Log in op Pinterest en ga naar de profielknop. Deze is bovenaan te vinden. Op het profiel staat een tandwiel of moertje. Wie hierop klikt komt terecht bij accountinstellingen. Onder accountinstellingen staat de optie account deactiveren. Na gekozen te hebben voor ‘mijn account permanent sluiten’, moet het eerst bevestigd worden.


Het is ook mogelijk een account te deactiveren of heractiveren. Deactiveren gaat via accountinstellingen, deactiveren en bevestigen. Wil je na een bepaalde periode het account weer heractiveren? Ga naar de inlogpagina en vult de inloggegevens in. Wanneer dit gedaan is, wordt het account automatisch geheractiveerd.

Hoe kom ik van Pinterest af?

Bij geen gebruik meer maken van deze dienst is het eenvoudig om definitief af te melden. Het account deactiveren of verwijderen gaat via bovenstaande methode. Dit geldt ook voor Pinterest wissen. Wie echt alle sporen uit wil wissen, verwijdert in de internetbrowser de geschiedenis. Maak je gebruik van de app, verwijder deze dan definitief van de telefoon.

De populairste Pinterest zoekopdrachten

Benieuwd waar gebruikers op Pinterest het meest naar zoeken? Dit zijn de volgende onderwerpen: afscheid collega, badkamer, carnaval, decoratie en eten.Daarnaast wordt er veel gezocht op fashion, geboorte, herfst en interieur. Ook jurken, kerst en lampen zijn erg populair.

We hebben nog veel meer populaire zoekopdrachten voor je. Wat dacht je van muurdecoratie, nail art en overkapping? Ook Pasen en quilten doen het goed.

We naderen bijna het einde van deze lijst. We hebben nog een aantal populaire ideeën voor je. Zoek zelf eens op recepten, slaapkamer of tekenen. Ook unicorn, voortuin en woonkamer mogen niet vergeten worden. We sluiten af met X-mas, yoga en zolder. Dit waren de meest populaire zoekopdrachten op Pinterest, gerangschikt op alfabetische volgorde.

Vergelijkbaar
maart 24, 2021
1 2226
maart 24, 2021
0 2022
november 6, 2019
0 9581

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews