Welke iPhone is geschikt voor jou? 5C, 5S, 6 of 6 Plus?

Er is een ruime keuze als het gaat om smartphones. Je kunt tegenwoordig uit zoveel smartphones kiezen dat het zelfs lastig kan zijn om een smartphone te kiezen die bij je past. Kies je liever niet voor Android, BlackBerry of Windows Phone? Kies dan voor een iPhone. Apple heeft op dit moment een vijftal iPhones waar je uit kunt kiezen: iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Binnenkort komen daar de iPhone 6S en iPhone 6S Plus bij.

Apple iPhone 5C

De Apple iPhone 5C is de goedkoopste iPhone die er op dit moment is. Wanneer je een iPhone wilt hebben met een leuk kleurtje en je wilt geen zilveren, gouden of grijze (Space Grey) iPhone, dan is de iPhone 5C de enige keuze. De 5C kan gekocht worden in de kleuren wit, geel, blauw, groen en roze.

De iPhone 5C is niet voor niets het goedkoopste model. Je levert wat in op de specificaties, deze zijn natuurlijk niet gelijkwaardig aan die van bijvoorbeeld de iPhone 6. Niet iedereen vindt het nieuwste van het nieuwste belangrijk. Veel iPhone 5C kopers willen gewoon een iPhone die betaalbaar is. De iPhone 5C beschikt over 8GB geheugen en een iets verouderde A6 chip (zelfde als in de iPhone 4S aanwezig is). Aan de achterzijde zit een 8-megapixel camera en aan de voorzijde een 1.2-megapixel camera. Een aantal camera features missen bij de 5C zoals Burst Mode, auto HDR en auto image stabilisatie. Andere features die niet op dit model zitten zijn NFC en Touch ID.

Het display van de iPhone 5C is 4 inch groot, dat maakt het display een stuk kleiner in vergelijking tot schermen van andere smartphones die op dit moment te koop zijn. Dit hoeft op zich niet per se een negatieve eigenschap te zijn. Niet iedereen wil immers een groot scherm, er zijn genoeg mensen die liever kiezen voor een smartphone die goed met een hand vastgehouden kan worden.

De displayresolutie van de iPhone 5C is 1136×640 pixels met een pixel density van 326 ppi. De afmetingen van de 5C zijn 124×4 x 59.4 x 8.97 mm en hij weegt 132 gram. Je zult dus geen problemen ondervinden om de iPhone 5C mee te nemen in je broekzak, die past er makkelijk in. Ondanks dat de iPhone 5C niet de kleinste en lichtste iPhone is die je op dit moment kunt kopen, het gewicht van de 5C is maar een klein beetje zwaarder dan de iPhone 6, maar de 5C is wel een stuk kleiner.

Waarom kopen?
De iPhone 5C is ideaal voor mensen die een klein budget hebben en meer kleur in hun leven willen. De 5C beschikt niet over zoveel features als de iPhone 5S, 6 en 6 Plus, maar deze iPhone zal je toch veel iOS plezier bezorgen. Wanneer je opzoek bent naar een kleine smartphone en een betaalbare prijs dan is de 5C zeker geschikt.

iPhone 5S

De Apple iPhone 5S is een van de goedkopere iPhone modellen. Dit model werd vorig jaar vervangen door de iPhone 6 en iPhone 6 Plus (september 2014). De iPhone 5S beschikt over veel betere specificaties dan de 5C, maar heeft toch een heel compact formaat wanneer je het toestel vergelijkt met de iPhone 6 en helemaal met de iPhone 6 Plus. Het display van de 5S is net zo groot als die van de 5C. Het display is 4 inch groot en heeft een resolutie van 1136 x 640 pixels. De iPhone 5S is wel een stuk slimmer, slanker en lichter dan zijn gekleurde iPhone 5C vriend. De 5S is 123.8 x 58.6 x 7.6 mm groot en weegt slechts 112 gram. De iPhone 5S is niet alleen de smalste iPhone die je kunt kopen, maar ook de lichtste.

De iPhone 5S kun je kopen als 16GB en 32GB model. Dat is wel een voordeel ten opzichte van de 5C, want die kun je alleen bestellen als 16GB model. De 5S is te bestellen in het zilver, goud en Space Grey. De batterijduur van de iPhone 5S is gelijk aan die van de 5C.

Aan de achterzijde kan een 8-megapixel camera gevonden worden, aan de voorzijde een 1.2-megapixel camera. Op de iPhone 5S kun je gebruik maken van diverse camera features waaronder auto HDR, Burst Mode en slo-mo video. In donkere omstandigheden kun je foto’s maken met True Tone flash. NFC ontbreekt, maar de Touch ID vingerafdrukscanner is wel aanwezig.

De iPhone 5S levert ten opzichte van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus een beetje in op de specificaties en je hebt met dit model niet het laatste iPhone model in handen, maar de hardware is zeker niet slecht. De iPhone 5S draait soepel dankzij de aanwezige A7 chip en M7 co-processor. De iPhone 5S is
smaller, sneller en beschikt over veel betere specificaties dan de iPhone 5C.

Waarom kopen?
De iPhone 5S is een perfecte iPhone voor mensen die graag een smalle en betaalbare iPhone willen hebben, maar die betere hardware willen hebben dan aanwezig is bij de iPhone 5C. Je krijgt niet de meeste recente hardware in handen met de iPhone 5S, maar de 5S is zeker een hele goede smartphone waar je veel plezier van kunt hebben.

iPhone 6

De iPhone 6 is de meeste recent uitgebrachte iPhone. Wanneer je het niet erg vindt om een iets grotere smartphone te hebben, dan is de iPhone 6 een prima keuze. Het display van de iPhone 6 is 4.7 inch groot en de resolutie is 1334×750 pixels. De pixel density is hetzelfde als die van de iPhone 5C en iPhone 5S. Apple heeft bij de iPhone 6 weer een aantal nieuwe features toegevoegd aan het display, waaronder display zoom. Ook features zoals NFC en Touch ID zijn aanwezig.

Onder de motorkap zit een A8 processor en M8 co-processor. De camera van de iPhone 6 heeft net zoveel megapixels als de iPhone 5S en 5C, maar de camera is wel een stuk beter. De afmetingen van de iPhone 6 zijn 138.1 x 67 x 6.9 mm en weegt 129 gram. De batterijduur van de iPhone 6 is beter dan die van de iPhone 5S en 5C.

De iPhone 6 kan gekocht worden als 16GB, 64GB en 128GB model. Kleuren waar je uit kunt kiezen zijn goud, zilver en Space Grey. Het design van de iPhone 6 is meer elegant, ronder en gestroomlijnder dan de iPhone 5S en 5C. Daar staat wel tegenover dat het formaat een stukje groter is en de prijs is een stuk hoger. Het is een prachtige smartphone met geweldige hardware.

Waarom kopen?
De iPhone 6 is perfect voor mensen die graag het nieuwste van het nieuwste willen hebben op iPhone gebied. Dit model beschikt over de beste hardware en features van Apple. Ondanks dat het formaat niet iedereen zal bevallen en er goede alternatieven zijn van Samsung en LG die goedkoper zijn, de iPhone 6 is gewoon een geweldige telefoon. Wanneer budget geen issue voor je is en je wil graag een premium, krachtige en iets grotere iPhone hebben, dan is de iPhone 6 perfect.

iPhone 6 Plus

Wil je graag een heel groot scherm? De iPhone 6 Plus is dan absoluut een iPhone waar je eens naar moet kijken. Het is de grootste iPhone die je kunt
kopen. Met de iPhone 6 Plus heb je eigenlijk genoeg aan je smartphone en heb je niet eens een tablet meer nodig.

De iPhone 6 Plus beschikt over een 5.5-inch display met een resolutie van 1920×1080. De pixel density is 401ppi. Het display is dus net iets scherper en helderder dan het display van andere iPhone modellen. Het grotere scherm betekent wel een grotere telefoon en meer gewicht. De afmetingen van de iPhone 6 Plus zijn 158.1 x 77.8 x 7.1mm, het gewicht is 172 gram. De iPhone 6 Plus is dus niet zo geschikt om in een broekzak te stoppen en bedienen met een hand gaat wat lastiger dan bij andere iPhone modellen.

De iPhone 6 Plus beschikt over dezelfde specificaties als de iPhone 6. De batterijduur van de iPhone 6 Plus is overigens wel langer dan die van de iPhone 6, 5S en 5C. De iPhone 6 Plus heeft een 8-megapixel camera die beschikt over optische image stabilisatie. Ook features zoals NFC, Touch ID zijn aanwezig, evenals de nieuwste A8 processor en M8 co-processor. De iPhone 6 Plus is in dezelfde uitvoeringen beschikbaar als de iPhone 6, dus beschikbaar in 16GB, 64GB en 128GB versie.

Waarom kopen?
De iPhone 6 Plus is geschikt voor mensen die graag een smartphone willen hebben met een heel groot display. Deze smartphone kun je beter een phablet noemen. Zoals eerder gezegd heb je eigenlijk geen tablet meer nodig wanneer je de iPhone 6 Plus hebt. Voor de iPhone 6 Plus moet je wel een flink bedrag neertellen, het is de duurste iPhone die je kunt kopen.

Vergelijkbaar
september 5, 2017
0 17627
juni 30, 2017
0 16344

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews