Op Appreviews.nl vind je game en app reviews die beschikbaar zijn voor mobile smartphones en tablets, zoals de iPhone en de iPad, maar ook de Android toestellen. We behandelen niet altijd de allernieuwste apps, maar ook spellen of programma's die al een tijd uit zijn en die we zelf erg leuk of handig vinden.

Ad

Menu
Uncategorized

Microsoft apps op Android smartphones en tablets

Samsung en Microsoft gaan nog meer samenwerken. Samsung is van plan om op sommige nieuwe tablets Microsoft apps te zetten. Bij de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge bijvoorbeeld is er een mapje zichtbaar met daarin Microsoft apps. Dit mapje staat op het hoofdscherm van de smartphones. Apps die meegeleverd gaan worden zijn Office apps (Word, Excel, Powerpoint), One Note, One Drive en Skype. Apps zijn te deïnstalleren mocht de gebruiker deze niet willen gebruiken.

Niet op alle Samsung tablets worden apps van Microsoft meegeleverd

Het is nog niet bekend met welke tablets Samsung de apps gaat meegeven, dat kan Samsung niet bekend maken in verband met nieuwe tablets die al in de productielijn zitten, maar nog niet aangekondigd zijn. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Samsung tablets die gericht zijn op de zakelijke markt en bij high-end tablets. Sony levert al wel Microsoft Office mee met haar Sony Xperia Z4 tablet (dit is een Android tablet).

Aan zakelijke klanten gaat Samsung het Office 365 abonnement verkopen. Deze zal deel uitmaken van Samsung Knox. Dit is een beveiligde Android omgeving waarbinnen alle gegevens van de tablet versleuteld worden opgeslagen. Deze gegevens kunnen op afstand worden gewist of vergrendeld door systeembeheerders.

Samenwerking deels gevolg van patentruzie

Het is niet verwonderlijk dat Samsung en Microsoft nu ineens meer samenwerken. Dit heeft deels te maken met de patentruzie die nog niet zolang geleden tussen de beide bedrijven speelde. Samsung en Microsoft hebben nu kennelijk een manier gevonden om samen te werken en wat beide bedrijven juist geld gaat opleveren. Samsung wil vooral haar tablets aantrekkelijker maken met de Microsoft apps, met name voor het bedrijfsleven. Microsoft wil vooral haar software op zoveel mogelijk apparaten hebben staan. Microsoft heeft al met meerdere fabrikanten afspraken gemaakt om haar software (apps) op tablets en smartphones te laten draaien, dit zijn onder meer Dell, Pegatron, DEXP en TrekStor.

Mocht je graag nu apps zoals Word, Excel of Powerpoint op je Android smartphone of tablet willen hebben, dan kun je deze apps handmatig downloaden in de Play Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top