Xiaomi heeft voor het eerst de nummer 1 positie ingenomen op de wereldwijde smartphone markt.

Xiaomi Corporation, de Chinese fabrikant voor onder andere smartphones en tablets, heeft voor het eerst de nummer 1 positie ingenomen op de wereldwijde smartphonemarkt. In het 2e kwartaal van 2021 was het in Peking gevestigde merk nog de tweede grootste smartphonefabrikant in zowel Europa als over de hele wereld. In juni haalde het Chinese techmerk marktleider Samsung in.

In juni heeft Xiaomi meer smartphones verkocht dan elk ander merk, ook meer dan Samsung en Apple. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Counterpoint. Het aantal verkochte Xiaomi-smartphones steeg met maar liefst 26 procent ten opzicht van de maand ervoor. Het was daarmee een opvallend goede maand voor de Chinese smartphonefabrikant.

Het marktaandeel van Xiaomi is op dit moment meer dan 17 procent. Daarachter volgen Samsung met 17,7 procent en Apple met 14,3 procent. Eerder deze week maakte Strategy Analytics al bekend dat Xiaomi Samsung had ingehaald op de Europese markt.

Samsung heeft last van corona-toename in Vietnam

In juni was er een enorme toename van het aantal coronabesmettingen in Vietnam. Daar had met name Samsung veel last van, omdat de productiecapaciteit daardoor werd beperkt. Hierdoor ontstond er een tekort aan bepaalde type smartphones, zoals de modellen in de Galaxy A-serie. Met name Xiaomi wist daar goed van te profiteren.

Ook in thuisland China boekte Xiaomi grote verkoopcijfers, aldus Counterpoint. Daar zijn is name de Redmi-serie van deze smartphones erg populair.

Huawei blijft achter

Xiaomi wist de laatste jaren ook al te profiteren van de neergang van de smartphonetak van Huawei. De verkoop van de smartphones van Huawei stortte in door de handelssancties van de VS. Door deze sancties mag Huawei geen Google Play Store en geen Google-versie van Android meer aanbieden. Dat kostte het merk de kop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews