Door het grote formaat van de iPhone 6 Plus is typen met één hand soms een robleem. De One Handed Keyboard app moet daar verandering in gaan brengen.

One hand use wil zeggen dat je met één hand makkelijk kunt typen op de iPhone 6 Plus. Een van de meest gehoorde klachten van iPhone 6 Plus gebruikers is dat het nog niet meevalt om met één hand te typen wanneer je deze smartphone vast hebt. Dat komt simpelweg door het grote formaat van deze smartphone. De One Handed Keyboard app moet daar verandering in gaan brengen en deze zal one hand use gebruik van de iPhone 6 Plus een stuk makkelijker gaan maken.

iPhone 6 Plus One hand use wordt een stuk makkelijker met One Handed Keyboard

Nu is iemand zo slim geweest om een app te maken die gebruik maakt van de iOS 8 support voor keyboards van derde partijen. De maker heeft de app heel toepasselijk “One Handed Keyboard” als naam gegeven. De app maakt meteen een einde aan het probleem dat typen op de iPhone 6 Plus niet lekker gaat. Voortaan kun je dus wat makkelijker typen als je maar één hand kunt gebruiken zoals op de fiets.

Diverse instelmogelijkheden

One Handed Keyword is gemaakt door Stonelight Pictures en de app geeft je de mogelijkheid om te kunnen typen op een wat kleiner toetsenbord dat links is uitgelijnd. Met een pijl kun je het toetsenbord op de positie zetten die jou het beste past. Je kunt het toetsenbord bijvoorbeeld ook rechts zetten i.p.v. links. Het is mogelijk om het keyboard naar eigen smaak in te stellen, zo kun je diverse kleurinstellingen doen en de transparantie instellen. Die transparantie geeft je de mogelijkheid om alles op je display te kunnen zien waarmee je bezig bent, zelfs dus wat er achter het toetsenbord gebeurt.

One hand use probleem opgelost

Standaard staat de app zo ingesteld dat het keyboard automatisch een lichte of donkere versie laat zien afhankelijk welke app je aan het gebruiken bent op je iPhone 6 Plus. Er is een standaard auto-correct functie aanwezig, alleen is deze helaas niet zo sterk als die van Apple zelf (predictive text). Maar op zich doet het zijn werk.

Niet gratis maar $1,99

De app kost $1.99, dat is rond de € 1,75 in de Nederlandse app store. Niet duur dus als het one hand use probleem daarmee meteen is verholpen. Het is op moment wel zo dat er nog wat software bugs in One Handed Keyboard zitten. Bijvoorbeeld: Wanneer je de iPhone 6 Plus weer gaat gebruiken nadat deze in slaapstand heeft gestaan, staat het keyboard in de left-handed positie. Dat is een bug die echt opgelost moet worden. One Handed Keyboard werkt zo handig dat Apple wel gek zou zijn deze feature niet zelf te integreren in een volgende iOS versie.

Vergelijkbaar
maart 24, 2021
1 2156
maart 24, 2021
0 1963

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2022 App Reviews