GPS verbinding
Je GPS positie wordt bepaald door het gebruik van je GPS verbinding, dus het wordt heel nauwkeurig uitgerekend. Wel heb je de nadeel dat hierdoor je batterij sneller leeg raakt. In principe laad ik mijn telefoon iedere dag op (lang leve de USB kabel! Dus daar heb ik zelf doorgaans geen echte problemen mee. Ook heb je hierdoor de optie om je route in kaartweergave te zien.
Je kunt niet alleen je GPS positie registreren, maar ook de tijd en de kosten die je maakt bijvoorbeeld wanneer je treinkaartje koopt. Dat zou denk ik wel handig zijn voor het huishoudboekje, voor de huishoudboekje gebruikers onder ons, of wanneer je je kosten moet verantwoorden voor je werk. Je kunt al je ritten op je app terug bekijken of online. Van je ritten kun je een uitdraai van maken of gewoon via email delen met je collega’s en vrienden.
Handige functie
Wat ik een slimme functie vindt van GPS Tracker is dat de verschillende statussen van je rit kunt zien aan de kleur van de icoontjes. Het verandert van oranje naar groen naar blauw. Zo weet je ook of je je rit hebt gestart of niet. En als je het bent vergeten te starten heb je ook nog een mogelijkheid omdat als nog te doen.
Ik denk dat deze app het meest geschikt is voor mensen die hun – privé of zakelijke – reizen goedkoop willen bijhouden zonder een black box in de auto te installeren of iets in die richting. Het heeft een gebruikersvriendelijke interface en is dus niet al te moeilijk te gebruiken. Als je meer wilt weten over deze app, kun je het best naar de website van ontwikkelaar Aidoo gaan. Deze app is overigens gratis te downloaden.